Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

ΓΟΥΡΙΑ

Χθες τι βράδυ ξεκίνησα να φτιάχνω γούρια για καλή χρονιά και τύχη. Ορίστε τα πρώτα μου:



Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Aρχίζοντας με το felting

Πάντα μου άρεσαν τα αξεσουάρ φτιαγμένα από felt. Όμορφα χρώματα, σχέδια, απαλή υφή. Σκουλαρίκια , κολιέ, βραχιόλια, δαχτυλίδια, καρφίτσες, κασκόλ, τσάντες...... και τι δεν μπορεί να φτιάξει κανείς από felt. μου φαίνονταν όμως "βουνό" !!! Δεν ήξερα και το θεωρούσα πολύ δύσκολο. Πριν λίγο καιρό κοίταγα και ξανακοίταγα τις φωτογραφίες της φίλης μου της Καλλιόπης στο facebook όπου έγραφε ..."φλερτάροντας με το felting". Από εκεί μου μπήκε το μικρόβιο να μάθω να κάνω κι εγώ τέτοια όμορφα πράγματα. Έψαξα, ρώτησα, διάβασα και χθες έκανα την πρώτη μου προσπάθεια με μια καρφίτσα, επιτυχημένη θα έλεγα.

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Υφασμάτινο λουλούδι

Την Τρίτη το απόγευμα βγήκα μια βόλτα στην αγορά με τον Δημήτρη. Ήθελα να δω για υφάσματα χωρίς να έχω κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό μου. Το μόνο που ήξερα ήταν πως τα ήθελα για κατασκευές :) Βρήκα λοιπόν κάποια που μου άρεσαν και πήρα από 1 μέτρο για να δοκιμάσω τι μπορώ να κάνω.
Et voilà...




Έκανα ένα καφέ λουλουδάκι καρφίτσα. Είναι το πρώτο μου, ωραίο δεν είναι;

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

To Σάββατο

Το Σάββατο που μας πέρασε ήταν για 'μένα μια πολύ γεμάτη μέρα. Στο πρόγραμμα είχα ν' ασχοληθώ με decoupage αλλά έκανα κι άλλα ωραία πράγματα. Σε μια εβδομάδα αρραβωνιάζεται ένας συμμαθητής και γείτονας μου και η μητέρα του μου ζήτησε να στολίσω δύο ποτήρια για σαμπάνια. Δεν το είχα ξανακάνει αλλά τα πήγα αρκετά καλά αν κρίνω από τον ενθουσιασμό της :) Η ώρα η καλή !!!!

Μετά από μία μικρή ανακαίνιση στο σπίτι μας "περίσσεψε" ένα ντουλάπι  και το βάλαμε με τον ξάδερφό μου  πάνω από το γραφείο που χρησιμοποιώ σαν πάγκο εργασίας. Τώρα έχω περισσότερο αποθηκευτικό χώρο και πιο τακτοποιημένα τα πράγματά μου. :)))))


Και αφού τελείωσα και με την ανακαίνιση έπιασα δουλειά! Έφτιαξα τρία κουτάκια με decoupage. Ακόμα είναι αρχή, αλλά  μου αρέσει πολύ !!!




Για το τέλος έχω τις φωτογραφίες από τα πρώτα μου έργα με decoupage: